the friendly professionals
+31 (0)53-428 25 48
Nederlands Deutsch English Polski Francais Español Pусский
 
Bekijk het aanbod
Voorraad NL
Nu op twitter

Volop b2b mogelijkheden in #14% #bijtelling auto's. #Renault #Clio, #Peugeot #308, #Volvo #V40! pic.twitter.com/kTglKLBO6Q

     
Voorraad EU

Financial lease

Wat is financial lease?

Financial lease een zakelijke financiering. U als afnemer (lessee) sluit een contract af met de leasemaatschappij (lessor) voor het financieren van bijvoorbeeld een auto. Dit kan zowel voor een nieuwe als een gebruikte auto. De lessee wordt juridisch eigenaar van de auto.

In tegenstelling tot full operational lease betaalt u bij financial lease uitsluitend voor de financiering van de auto. Overige componenten als onderhoud, verzekering en wegenbelasting worden normaal gesproken in geval van financial lease niet meegenomen.

Waar moet ik bij financial lease rekening mee houden?

Allereerst met de aanschafprijs van de auto: deze vormt de basis van het te financieren bedrag. Een lessee kan de BTW die eventueel van toepassing is niet financieren. Deze moet worden voorgeschoten en worden teruggevorderd bij de eerstvolgende BTW aangifte.

Er kan sprake zijn van een aanbetaling. De aanbetaling is het bedrag dat u wilt aanbetalen op de  financiering. Dit kan het inruilbedrag zijn dat u voor uw huidige auto ontvangt, of gewoon het geld dat u beschikbaar heeft. De aanbetaling wordt in mindering gebracht op het te financieren bedrag, en de maandlast wordt hiermee ven zelf sprekend lager. Bij de dealer ontvangen korting op de auto dient u hier ook in mee te nemen.

De slottermijn, wat is dat?

Dit is een laatste termijn, een restbedrag dat aan het einde van de looptijd open staat. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd uitsluitend rente en dus geen aflossing. Dit scheelt in de maandlasten! De slottermijn dient zoveel mogelijk gelijk te zijn aan de verwachte restwaarde van de auto. Zo wordt met de restwaarde van de auto de slottermijn afgedekt.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease t.o.v. Operationele Lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam. U komt in aanmerking voor mogelijke investeringsaftrek en u heeft eveneens het fiscale eigendom. Dit is een belangrijk voordeel als u een auto aanschaft waarop de zogenaamde KIA (klein investering aftrek) of MIA (milieu investering aftrek)  regeling van toepassing is. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial Lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en  kilometer naheffingen zijn niet van toepassing. Financial Lease is vaak flexibeler dan operational lease. U kunt zelf een aanbetaling doen en financial lease is voordeliger bij tussentijdse afkoop. Na betaling van de slottermijn bent u ook juridisch eigenaar.

 

>>financial lease

 
© 2018 Auto Beernink & de Bekker | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap
Volg ons op: Volg Auto Beernink & de Bekker op LinkedInVolg Auto Beernink & de Bekker op Twitter