the friendly professionals
+31 (0)53-428 25 48
Nederlands Deutsch English Polski Francais Español Pусский
 
Bekijk het aanbod
Voorraad NL
Nu op twitter

Volop b2b mogelijkheden in #14% #bijtelling auto's. #Renault #Clio, #Peugeot #308, #Volvo #V40! pic.twitter.com/kTglKLBO6Q

     
Voorraad EU

Handelaarskenteken

Handelaarskenteken

Voor een autobedrijf, autoschadebedrijf , autopoetser of ander bedrijf dat in auto’s handelt of ze repareert is het ondoenlijk om alle auto’s te verzekeren en hiervoor wegenbelasting te betalen. Het zou auto’s onbetaalbaar maken voor de consument! Om dit te voorkomen is het handelaarskenteken in het leven geroepen. Dit is een kenteken voor onder meer autobedrijven om met voertuigen uit de bedrijfsvoorraad, voertuigen die het bedrijf bewerkt of herstelt, of voertuigen die geen kenteken hebben, te rijden.

Wanneer mag met een handelaarskenteken worden gereden?

Het rijden met een handelaarskenteken is alleen toegestaan voor zogenaamd bedrijfsmatig vervoer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het transport van en naar een poetser over de weg of het maken van een proefrit. De mogelijkheid om auto’s in een bedrijfsvoorraad te plaatsen, ook wel vrijwaren genoemd, en het bijbehorende handelaarskenteken kan een autobedrijf krijgen als ze beschikt over de hiervoor noodzakelijke RDW erkenning.

Ziet een handelaarskenteken er anders uit?

Het kenteken bewijs op zich ziet er niet echt anders uit dan een regulier kentekenbewijs, dit geldt echter wel voor de cijfer – lettercombinatie. In het geval van een handelaarskenteken zitten hier vrijwel altijd de lettercombinaties HF of HA in. De kentekenhouder kan het handelaarskenteken van iedere gewenste verzekeringsdekking voorzien. Op de auto herken je een handelaars kenteken aan de kleur. In tegenstelling tot de reguliere kentekenplaten, zijn de kentekenplaten van een handelaarskenteken groen met zwarte letters. Om deze reden worden ze in de volksmond vaak betiteld als groene platen.

Auto Beernink & de Bekker | Global Car Company is RDW erkend en beschikt uiteraard over een handelaarskenteken!


 

>>handelaarskenteken

 
© 2018 Auto Beernink & de Bekker | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap
Volg ons op: Volg Auto Beernink & de Bekker op LinkedInVolg Auto Beernink & de Bekker op Twitter