the friendly professionals
+31 (0)53-428 25 48
Nederlands Deutsch English Polski Francais Español Pусский
 

Automotive Remarketing

Wat is remarketing eigenlijk?

Met remarketing wordt bedoeld het in grotere volumes vinden van een nieuwe bestemming voor gebruikte auto’s. De term remarketing werd als eerste gebruikt in de wereld van autoleasing, fleetowners en auto verhuurders. Zij verkopen de zogenaamde einde contract auto’s in grote volumes en veelal aan autogroothandels. Groothandels zijn in staat om deze volumes financieel, logistiek en commercieel te verwerken. De verkoopmethode varieert hierbij. De lokale garagehouder of dealer vindt zijn weg naar de autogroothandel omdat hij snel en geheel vrijblijvend exact die auto's kan kopen die voor hem interessant zijn zonder dat dit veel tijd kost.

Hoe verloopt een remarketing verkoopproces?

Er wordt in veel gevallen direct onderhandeld over auto’s, zowel per stuk als per ‘pluk’ en soms wordt er gebruikt gemaakt van intermediairs, zoals veilinghuizen en geautomatiseerde biedsystemen. Tegenwoordig hebben ook grote dealergroepen remarketingmanagers in dienst. Auto Beernink & de Bekker | Global Car Company is sinds jaar en dag actief op deze markt en doet dagelijks biedingen op honderden auto’s.

Trends in remarketingland

De automotive remarketing branche is in de afgelopen tien jaar in hoog tempo gedigitaliseerd, waardoor alle remarketingprocessen transparanter en sneller werden. De komst van digitale fotografie, snel internet, mobiel internet en het goedkoper worden van deze zaken zorgden voor een ware revolutie in een voorheen traditioneel ingestelde bedrijfstak. Daarnaast zorgden fiscale veranderingen voor een in- en exportimpuls. Denk hierbij als voorbeeld aan de BPM teruggave voor auto's met een deel I van na 15 oktober 2006. Op dit moment is het zelfs mogelijk om op iedere locatie online zaken te doen met een breed scala aan verkopers in heel Europa. Beernink & de Bekker | Global Car Company volgt en hanteert alle moderne methodieken die voor u en onszelf van toegevoegde waarde zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld al zes jaar een vestiging in Duitsland, omdat dit een ideaal doorvoerpunt is voor het exporteren en importeren van auto's.

>Remarketing

 
© 2018 Auto Beernink & de Bekker | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap
Volg ons op: Volg Auto Beernink & de Bekker op LinkedInVolg Auto Beernink & de Bekker op Twitter