the friendly professionals
+31 (0)53-428 25 48
Nederlands Deutsch English Polski Francais Español Pусский
 
Verkopen Bekijk het aanbod
Voorraad NL
Nu op twitter

Volop b2b mogelijkheden in #14% #bijtelling auto's. #Renault #Clio, #Peugeot #308, #Volvo #V40! pic.twitter.com/kTglKLBO6Q

     
Voorraad EU

Bod op uw auto?U bent particulier en wilt uw auto verkopen?

Maak gebruik van onze inkoopservice!

Sinds kort bent u ook als particulier welkom voor het verkopen van uw auto. Voor alle duidelijkheid: wij vervullen een groothandelsfunctie. Onze kopers zijn in de meeste gevallen autobedrijven die uitsluitend auto's willen aanbieden die in een goede staat verkeren. Dat betekent simpelweg dat zowel wij als onze koper kritisch zijn op de staat van de auto's die worden in gekocht. U zult u als particulier verbaasd staan van de goede prijs die van ons ontvangt voor courante auto’s. Dit komt omdat veel mensen verwachten dat de autobranche grotere marges kent dan daadwerkelijk het geval is.

Met welke auto's maakt u ons blij?

Wij zijn voor de Nederlandse markt met name geïnteresseerd in auto's tot zo'n zeven jaar oud auto’s met kilometerstanden tot 120000 km die goed zijn onderhouden.

Naast de Nederlandse markt bedienen wij ook buitenlandse markten, en hier gelden vaak andere eisen. De kilometerstand is bijvoorbeeld minder belangrijk, de prijs des te meer. BTW auto’s (dit zijn auto’s waarop u als ondernemer vooraftrek van BTW heeft genoten) met een dieselmotor en een eerste registratie van na 15 oktober 2006 met een hoge catalogus prijs komen hiervoor bij voorkeur in aanmerking.

Wat is de top tien van auto's die Beernink & de Bekker graag bijkoopt?

We gaan hierbij uit van auto´s met een kilometerstand tot 100.000 km.

 1. Toyota: Yaris
 2. Ford: Fiesta 5 deurs Titanium, Ka
 3. Volvo: V40 nieuw model, V60, V70, XC60, XC70, XC90
 4. Nissan: Xtrail automaat, Note
 5. Daihatsu: Sirion
 6. Honda: Jazz
 7. Mercedes: A klasse vanaf 2012, B klasse vanaf 2011, CLA klasse vanaf 2013
 8. BMW: 1 serie nieuw model
 9. Citroën: C2, C4 Picasso, C5 Tourer
 10. Renault: alle typen met TCE motoren

Hoe verloopt de verkoopprocedure?

De procedure voor de verkoop van uw auto is zeer eenvoudig: U belt met één van onze inkopers. Zij stellen u een paar vragen en verzoeken u eventueel om wat foto’s te mailen. Daarna ontvangt u een voorstel. Als u akkoord bent met het voorstel dan maken we een afleverafspraak te Enschede. Vervolgens verzamelt u alle benodigde documenten die voor de afwikkeling nodig zijn, zie onder. Bij aankomst in Enschede wordt u, als u particulier bent, gevraagd een inkoopverklaring te ondertekenen. Hierin maken we een aantal basisafspraken over de transactie. Zo vragen wij u onder meer te verklaren dat u gerechtigd bent de auto te verkopen en dat de kilometerstand juist is. Vervolgens wordt de auto technisch en optisch geinspecteerd. Als de auto akkoord is bevonden dan maken wij direct per internetbankieren geld over naar de betreffende bankrekening. Wij doen geen contante transacties. U ontvangt een bewijs van betaling van onze bank en een vrijwaringsbewijs. U kunt desgewenst in onze wachtruimte plaatsnemen en de auto pas overdragen als u ziet dat het bedrag op uw rekening is bijgeschreven. Er is internet aanwezig. Indien gewenst brengt onze shuttle u naar het station Enschede.

Details die belangrijk zijn voor voor de aflevering

Voor een snelle afhandeling verzoeken wij u het volgende mee te nemen:

 • De kentekencard, of het compleet kentekenbewijs inclusief het overschrijvingsbewijs.
 • Beide sleutels.
 • Onderhoudsboekje inclusief onderhoudsverleden.
 • Werkplaatsfacturen indien beschikbaar.
 • Een akte van erfrecht als de auto uit een nalatenschap afkomstig is.
 • Bankpas van de rekening waarop wij de betaling op mogen overmaken. Dit is de rekening van de eigenaar of een rekening die door degene die een nalatenschap mag afwikkelen is aangegeven.
 • Legitimatiebewijs van degene op wiens naam de auto staat geregistreerd, of van degene die conform een te overleggen akte van erfrecht een nalatenschap mag afwikkelen.
 • Een ingevulde machtiging als iemand anders dan de kentekenhouder of degene die de nalatenschap mag afwikkelen de auto aan ons aflevert.

Bijzonderheden

 • Wij verzoeken u de auto van binnen en buiten schoon aan te leveren.
 • U kunt hiervoor gebruik maken van een wasstraat op slechts enkele minuten van onze locatie. De wasbeurt is voor onze rekening als u de kassabon meeneemt. Het adres is Avia Weghorst, Kanaalstraat 335, 7547 AT Enschede.
 • Mocht de auto niet schoon worden ingeleverd dan zullen wij de auto schoonmaken. De afleveringsprocedure zal hierdoor aanzienlijk langer duren.

Voorbehoud

 • Als een auto niet in de overeengekomen technische en/of optische staat verkeren en de herstelkosten zijn hoger dan €150,- exclusief BTW, ter beoordeling aan onze inkoper, dan behouden wij ons het recht voor om de herstelkosten in mindering op de inkoopprijs te brengen.
 • Wij berekenen de herstelkosten op basis van kostprijs, dus zonder winstopslag. Bij overmatig veel optische of technische schade zullen wij de transactie annuleren.
 • Mochten wij niet beschikken over de kentekencard of het complete kenteken dan kunnen wij de auto helaas niet inkopen.
 • Indien onze inkoper, om welke reden dan ook, twijfelt aan de herkomst of staat van auto dan wel de wetmatigheid van de transactie dan behouden wij ons het recht voor om zonder opgave van redenen of vergoeding van kosten de transactie te annuleren.

Routebeschrijving

Voor een routebeschrijving van uw adres naar de Avia wasstraat bij ons in de buurt klik hier
Voor een routebeschrijving van de wasstraat naar ons adres klik hier
Voor een routebeschrijving van ons adres naar uw woonadres klik hier

>>Inkoop particulieren

 
© 2018 Auto Beernink & de Bekker | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap
Volg ons op: Volg Auto Beernink & de Bekker op LinkedInVolg Auto Beernink & de Bekker op Twitter